петък, 9 януари 2015 г.

To be honest [ + Updates ]

 
 



      Блога ми беше спрян за известно време- нямах абсолютна никаква мотивация да правя постове и т.н. Не е че нямах идеи- направотив, имах, дори правих снимки, но в крайна сметка винаги ми минаваше музата и се отказвах. Предполагам липсата на ответна реакция и на публика в блога като цяло ме демотивира. В крайна сметка, реших да продължа да си го водя, дори и по- рядко да пускам постове. След няколко дни ми предстои ходенка до Рим, така че задължително ще има пост за Рим.
       To be honest, това, което ме подразни (знам, че това е интернет и не бива but oh well) е че хората не оценяват чуждият труд. Предполагам, тук говоря за голяма част от вас, но съм сигурна че ви се е случвало последователите ви да пренебрегнат пост, за който сте отделили много време, или споделяте рисунка или нещо направено от вас, за което сте се старали доста- и- нищо. След това споделяте снимка на обувка и всички са like УАУ!. Nevermind. Важното е постоянството, и нещата се нареждат. Но с постоянството трябва и вдъхновение. Обичайки това, което правиш, работата не тежи.

         Кратък ъпдейт.
Купих си графичен таблет. Сега всичко, което правя е да рисувам на фотошоп. След 7те Смъртни Гряха, започнах нова серийка посветена на зодийте. За момента имам 4 (Дева, Риби, Везни, Скорпион)




От друга страна се упражнявам и в реализъм, тъй като не съм боравила с таблет буквално от години. Най- първият ми опит беше :


Тази завърших снощи (рисунка + горска текстура добавена на фотошоп), под нея е и само оригиналната рисунка (без едит)



Та, това е мили другарчета, живот и здраве ще се четем скоро пак. 

~Clementine



3 коментара:

  1. Много ми харесват, а последните три са ми фаворити. Много ми харесва колко са реалистични и детайлни. Особено момичето, което е с гръб. Преди да я отворя на голяма картина в фейсбук, си помислих, че си я рисувала с бой. Много са вдъхновяващи.

    ОтговорИзтриване
  2. не са ти лоши нещата, ама като прерисуваш снимки, слагай по един кредит

    ОтговорИзтриване
  3. Не го разбирам това с последователите и коментарите обаче - ти си поствай като ти е на душата, пък който иска да го гледа и коментира :)

    ОтговорИзтриване