неделя, 1 март 2015 г.

La Dune du Pyla


      Миналият четвъртък посетихме Голямата Дюна в Пила, или иначе казано най-високата пясъчна дюна в Европа. Малко уикипедия knowledge, така уводно- дюната е висока около 110 метра, и дълга около 3 км. Поради впечатляващите си размери става и туристическа дестинация, и тъй като е на едва 60 км от Бордо, решихме да я посетим. Друг интересен факт около нея е, че въпросната дюна се придвижва към вътрешността,поглъщайки бавно боровите гори, които я заобикалят. 
       Когато се изкачихме най- горе, от едната ни страна имаше само море и море до края на хоризонта, а от другата- безкрайни гори. Тъй като е наистина стръмно, хората използваха дюната и като пързалка. Въпреки че сме си варненчета, успяхме да останем впечатлени от количество пясък. Високо количество при това.  Колкото до Аркашон, не очаквах кой-знае-какво от градчето, но останах приятно изненадана от атмосферата. Добре прекаран ден си беше.
Тъй като е първи март, няма да пропусна и да ви честитя Баба Марта! Нека пролетта да идва по-бързо :з Споделям с вас и хендмейд мартеничките, които получих по пощата от баба!


~Clementine

Няма коментари:

Публикуване на коментар